top of page

Info GEOTEXTIEL -  producten beschikbaar in de winkel in Sint-Pieters-Rode

geotextiel weedtex

Geotextiel Weedtex (100g)

 

Niet-geweven geotextiel-UV afbreekbaar - zwart

Tegen onkruid en erosie - te bedekken met schors.

Weedtex geotextiel bestaat uit een mengeling van niet geweven PET & PAC-vezels die met een naaldprocede werden gevormd. Deze soepele weefsels met uitstekende rek-eigenschappen, vormen sterke matten en zijn heel gemakkelijk te gebruiken.

Weedtex is open voor diffusie en laat water en lucht ongehinderd door.

Op een nieuw talud, zal Weedtex onmiddelijk de ondergrond beschermen tegen uitholling en waterafvloeïng om deze laatste te stabiliseren.

Indien het geotextiel niet bedekt wordt zal het, na een periode van 2 tot 5 jaar aangevallen worden door de UV-stralen en progressief verdwijnen.

Prijs incl. btw., afgehaald in de winkel:

Per m2     1,88 €                           

Verkrijgbaar in rollen van 100m x 2,4m

Productfiche

bioweedtex-roll.jpg

Geotextiel Bio-Weedtex (157g)

 

BioWeedtex (Biocovers) is een niet-geweven geotextiel, gebruikt als anti worteldoek, gevormd uit thermisch samengevoegde PLA- vezels, gemakkelijk te gebruiken, soepel en zeer rekbaar. BioWeedtex (Biocovers) laat een vrije doorgang voor water en lucht toe.
Donker bruin van kleur, integreert BioWeedtex (Biocovers) zich harmonisch in het landschap. Het vermijdt de groei van onkruid en verbetert de groei van uw planten.

Op nieuwe taluds voorkomt het uithollingen veroorzaakt door het wegvloeien van de fijne deeltjes. BioWeedtex (Biocovers) zal na een periode van minimum 4 jaar beginnen te verdwijnen op een natuurlijke wijze.

Met zijn bruine, donkere kleur en de vochtigheid, die behouden wordt onder de BioWeedtex, zorgt het «tropisch» effect voor een snellere groei van de aanplanting. Dankzij het duurzame karakter is er geen extra onderhoud te voorzien. Door de UV- stabiliteit is er geen extra bedekking met bijvoorbeeld houtschors nodig.

Prijs incl. btw., afgehaald in de winkel:

Rollen 100 m x 2 m              Prijs per m2     2,90 €

Productfiche

geotextiel fibretex

Geotextiel Fibertex F25 (130g)

 

Fibertex-geotextiel bestaat uit niet geweven polypropyleenvezels die met een naaldprocede werden gevormd. Deze weefsels, met uitstekende rek-eigenschappen, zijn soepel en gemakkelijk te gebruiken.

Ze zijn open voor diffusie en laten water en lucht ongehinderd door.

De eigenschappen van deze geotextielen blijven identiek zowel in droge als in vochtige omstandigheden. Het materiaal wordt niet aangevallen door schimmel, kan niet rotten en is zuur- en alkalibestendig.

Prijs incl. btw., afgehaald in de winkel:

Per m2     1,63 €                           

Verkrijgbaar in rollen van 100m x 2m           

Productfiche

bottom of page