top of page
BLOG

Heroes & Co's blog 

Strooi boomschors voor het eerste onkruid woekert.

Boomschors is de laatste tijd heel populair geworden. Boomschors wordt gebruikt als decoratief afdekmateriaal tussen heesters en planten en het is de manier bij uitstek om het onkruid weg te houden. Bovendien ziet je tuin er netjes en goed onderhouden uit.

Voordelen van boomschors:

  1. Boomschors beschermt de grond tegen uitdroging bij een voldoende dikte (+/- 10cm): het vocht blijft beter vastgehouden en de planten zullen er veel langer fris en groen uitzien.

  2. de boomschors helpt, door het natuurlijke composteringproces, de structuur van de bodem te verbeteren. De schors gaat langzaam verteren, dus er ontstaat een langdurige voedingsverwerking die een paar jaar kan duren. Verteerde schors is zuivere humus, vergelijkbaar met turf en het bevat dezelfde voordelige eigenschappen. Het verschil tussen boomschors en turf is dat boomschors voedingsstoffen bevat en turf niet.

  3. Boomschors geeft de grond een verhoogde biologische activiteit waardoor de planten beter groeien.

  4. De planten zijn in een veel betere staat, omdat er geen chemische onkruidbestrijding meer nodig is.

  5. U moet veel minder tijd uittrekken om te tuinieren, minder onkruid wieden: boomschors is onkruidwerend door de temperaturen die ontstaan bij de omzetting. Ook in het voorjaar is er een snellere opwarming, wat de planten ten goede komt.

  6. Boomschors is een licht materiaal dat vlot hanteerbaar is en gemakkelijk open te spreiden. Een beetje kalk aanbrengen voor u de boomschors aanlegt voorkomt ook dat de bodem 'zuur' zou worden.

Bestel nu je boomschors! Wij bieden u verschillende kwaliteiten aan.

Contacteer ons of breng een bezoekje aan de winkel. Bestellen online kan ook!

Recente berichten
Archief
Zoek op label
bottom of page