top of page
BLOG

Heroes & Co's blog 

Houd je schapen in conditie met krachtvoer.


Tijdens de winterperiode is het ruwvoer voor schapen beperkt en dient dit indien nodig aangevuld te worden met krachtvoer om de schapen in goede conditie te houden. Krachtvoer is voer met weinig volume en veel voedingswaarde. Hoe beter het ruwvoer, hoe minder krachtvoer nodig is. Krachtvoer voor schapen kan je kant en klaar kopen onder de vorm van van schapenbrokken.

Voeder zodat alle schapen erbij kunnen. Als stelregel geldt een halve meter bak per schaap. Voor meerdere schapen verdeel je het krachtvoer dus best over verschillende voederbakken.

Heroes & Co biedt een smakelijke Schapenmengeling aan, bestaande uit:

Maiskiemschroot, tarwekortmeel, gedroogde pulp, luzernekorrels, gerst, lijnschilfers en getoast soyaschroot . Het voer wordt verrijkt met mineralen.

Liksteen, voorkom problemen!

Voor de dagelijkse ondersteuning bied je je schapen ook best een liksteen.

Voeding en additieven bieden niet altijd voldoende zout en mineralen voor ieder individueel schaap omdat de behoeften per dier verschillen. Een tekort aan zout bij schapen of geiten kan leiden tot verlies aan eetlust, een afname van melk-, en/of wolproductie, vruchtbaarheidsproblemen, groeiafname en een verslechtering van

de weerstand.

Een zouttekort bij schapen en geiten uit zich in het likken van vreemde voorwerpen zoals hout, grond en stenen. Ze eten soms toxische hoeveelheden van giftige planten. De zoutbehoefte verschilt per dier en is afhankelijk van vele niet-controleerbare factoren. Gewicht, voersamenstelling, gras samenstelling en water opname zijn onder meer relevantie factoren.

Tenslotte:

Houd de conditie van je schapen in het oog. Bij een normale conditie zijn de doornuitsteeksels van de lendenwervels bij een flinke druk goed voelbaar. Zijn ze niet voelbaar, dan is de conditie te goed. Voelen ze scherp aan en kan men bij de dwarsuitsteeksels de vingers eronder schuiven, dan is het dier in slechte conditie.

HEROES & CO, ALLES VOOR DE GEZONDHEID VAN UW DIEREN!

Recente berichten
Archief
Zoek op label
bottom of page