top of page
BLOG

Heroes & Co's blog 

Weer aan de slag in je tuin!


De laatste wintermaand is ideaal om je tuin voor te bereiden op een vruchtbaar seizoen. Tijd om de zuurtegraad van je bodem te checken en kalk te strooien bij een verzuurde bodem.

Door kalk te strooien verhoog je de pH-waarde van de bodem waardoor deze minder zuur wordt. Planten halen hun voeding uit de bodem; dit is het meest efficiënt bij een pH-waarde tussen 6,0 en 6,5.

KALK IN DE TUIN

Iedereen wilt een tuin met planten die weelderig groeien en overvloedig bloeien. Sterke en gezonde planten krijg je door de juiste voeding.

Planten vinden in de bodem de juiste organische stoffen en mineralen en zullen weelderig groeien met een optimale zuurtegraad. Het gebruik van kalk is een eerste vereiste bij het verkrijgen van deze optimale zuurtegraad. In een zure ondergrond zullen planten en wortels het moeilijk krijgen om voedingsstoffen op te nemen.

KALK VOOR JE GAZON

Bij een lage zuurgraad gaat het gras minder goed groeien en gaan onkruid en mos beter gedijen.

Het strooien van kalk is dus heel erg belangrijk om mos en onkruidgroei te voorkomen.

Kalk is trouwens ook aan te raden voor een gezonde groei van andere planten, bloemen en bomen. Voor de buxus is kalk zelfs noodzakelijk. Let wel op, sommige planten zoals hortensia’s, rododendrons en azalea’s houden van een zure bodem en willen dus liever geen kalk.

KALK IN DE MOESTUIN

Ook in de moestuin is kalk is een ideaal middel om de zuurtegraad snel weer op peil te brengen. Een verkeerde zuurtegraad van de bodem (pH-waarde) zal je bij je planten herkennen aan een bleke bladkleur en een slechte groei, en zal leiden tot een kleinere opbrengst van je moestuin.

De juiste pH-waarde is verschillend volgens de ondergrond:

Zandgrond 5,7 – 6,3

Zand-leemgrond 6,3 – 7,0

Leemgrond 7,0 – 7,6

Kleigrond 7,5 – 8,0

TIJD VOOR EEN BEZOEK AAN HEROES & CO !

Heroes & Co biedt je een mooie variatie aan kalkproducten:

* fertigreen magnesium korrelkalk - verpakt per 25 kg - een korrel die gemakkelijk uitstrooit

* poederkalk - magnesiumkalk in poedervorm - lost sneller op maar is wat stoffiger om uit te strooien

* zeewierkalk - werkt veel sneller - bevat meer sporenelementen dan in gewone kalk

Neem een kijkje op de website voor meer informatie, breng een bezoekje aan de winkel of contacteer ons indien je nog vragen hebt.

We helpen je graag verder!

Recente berichten
Archief
Zoek op label
bottom of page