top of page
BLOG

Heroes & Co's blog 

Kalkcyanamyde, de sleutel tot succes voor een rijke oogst.


Kalkcyanamyde, een vanouds beproefde tuinmeststof, is een ideal hulpmiddel voor de milieubewuste tuinliefhebber. Kalkcyanamide houdt de natuurlijke bodemvruchtbaarheid in stand en zorgt voor een evenwichtige en gezonde groei.

De verbinding van kalk en stikstof biedt heel wat voordelen:

- het hoge gehalte aan kalk en organisch gebonden stikstof zorgt voor een goede bodemvruchtbaarheid.

- kalkcyanamyde heeft een langzame, gelijkmatige en langdurige stikstofwerking. Daardoor biedt kalkcyanamyde een verbeterde werking, geen verliezen door uitspoeling en minder verontreiniging van het grondwater.

- verhoogt het calciumgehalte van de planten, met een versterkte weerstand tegen schimmels en ziekten en een betere houdbaarheid van de geoogste producten.

- minder onkruid door kalkcyanamide. In de eerste dagen na de toepassing werkt kalkcyanamide tegen onkruidzaden en vers gekiemd onkruid.

- werkt in de bodem tegen de verwekkers van verschillende plantenziekten.
Zo heeft men minder problemen met knolvoet alsook met wortel - en stengelrot (Fusarium, Phoma).

- versnelt de verrotting van organisch materiaal. Met minder geurhinder bekomt men een waardevoller compost.

Wanneer kalkcyanamide strooien?

Kalkcyanamide moet ten laatste 2 weken (in de zomer 1 week) vóór het zaaien of planten op het voorbereide zaaibed uitgestrooid worden en met een hark vlak in de bodem ingewerkt worden. De bodem moet tijdens de wachttijd na het strooien steeds lichtjes vochtig gehouden worden; dit om de omzetting (1e fase) normaal en snel te laten verlopen. De kalkcyanamide zal tot het tijdstip van zaaien of planten zijn werking tegen onkruid, schimmelziekten en ongedierte uitoefenen en zich omzetten in voor de planten opneembare voedingsstoffen.

Fruitbomen, bessenstruiken, sierstruiken en overwinterende heesters krijgen kalkcyanamide reeds vóór de groeiherneming vroegtijdig in het voorjaar waardoor in het voorjaar ontkiemend onkruid doeltreffend wordt bestreden.

Meer info over kalkcyanamide gebruik in de tuin.

Ook in de wijnbouw biedt kalkcyanamide veel voordelen

Kalkcyanamide betekent gelijkmatige en langdurige stikstof en goed beschikbare Calcium. Dit zorgt voor een harmonische groei van de druivenstokken en een volledige benutting tot in de herfst. Een verder voordeel tegenover andere stikstofmeststoffen is de bodemreinigende werking.Daardoor staat kalkcyanamide dan ook garant voor opbrengst en beste kwaliteit in de wijnbouw.

Meer info over kalkcyanamide gebruik in de wijnbouw

Voor meer informatie contacteer Heroes & Co, bezoek de winkel of neem een kijkje online.

Heroes & Co, alles voor een vruchtbare tuin!

Recente berichten
Archief
Zoek op label
bottom of page