top of page
BLOG

Heroes & Co's blog 

Vermijd onkruid wieden, strooi boomschors!


Houd je niet van wieden, of sproei je niet graag tegen onkruid? Dan is boomschors iets voor jou!

Als je boomschors aanbrengt in een laag van 8 à 10 cm dik op een onkruidvrije bodem dan ben je, naargelang het soort schors dat je strooit, onkruidvrij voor 3 à 6 jaar.

Boomschors biedt veel voordelen

  1. Boomschors beschermt de grond tegen uitdroging bij een voldoende dikte (+/- 10cm): het vocht blijft beter vastgehouden en de planten zullen er veel langer fris en groen uitzien.

  2. de boomschors helpt, door het natuurlijke composteringproces, de structuur van de bodem te verbeteren. De schors gaat langzaam verteren, dus er ontstaat een langdurige voedingsverwerking die een paar jaar kan duren. Verteerde schors is zuivere humus, vergelijkbaar met turf en het bevat dezelfde voordelige eigenschappen. Het verschil tussen boomschors en turf is dat boomschors voedingsstoffen bevat en turf niet.

  3. Boomschors geeft de grond een verhoogde biologische activiteit waardoor de planten beter groeien.

  4. De planten zijn in een veel betere staat, omdat er geen chemische onkruidbestrijding meer nodig is.

  5. U moet veel minder tijd uittrekken om te tuinieren, minder onkruid wieden: boomschors is onkruidwerend door de temperaturen die ontstaan bij de omzetting. Ook in het voorjaar is er een snellere opwarming, wat de planten ten goede komt.

  6. Boomschors is een licht materiaal dat vlot hanteerbaar is en gemakkelijk open te spreiden. Een beetje kalk aanbrengen voor u de boomschors aanlegt voorkomt ook dat de bodem 'zuur' zou worden.

Welke soort gebruiken?

> decoratieve Franse pijnboomschors gaat het langste mee

> Sylvesterschors biedt een mooie oplossing qua prijs/kwaliteitsverhouding

Bereken de nodige hoeveelheid:

Leg je een laag van 8 cm, bereken dan je oppervlakte en deel deze door 12,5 om de benodigde hoeveelheid in m3 te berekenen.

Voor een laag van 10 cm deel je de totale te bedekken oppervlakte door 10.

Een laag van 8 cm is voldoende bij zware klei- of zandleemgrond. Voor zandgrond of humusrijke grond leg je best een laag van 10 cm omdat daat het onkruid veel sneller kiemt dan in zwaardere grond.

Meer weten? Klik hier.

Bestel nu je boomschors! Heroes & Co biedt je de beste kwaliteit Sylvesterschors en Franse Pijnboomschors.

Contacteer ons of breng een bezoekje aan de winkel. Bestellen online kan ook!

Recente berichten
Archief
Zoek op label
bottom of page