top of page
BLOG

Heroes & Co's blog 

Herstel je gazon, zaai kale plekken in!


Het voorjaar is het perfecte moment om een nieuw gazon te zaaien of kale plekken in je gazon opnieuw in te zaaien. Het warme, vochtige lenteweer zal er voor zorgen dat je graszaad snel zal kiemen.

De grasplantjes van een gazon hebben heel wat te verduren tijdens de winterperiode. Er zullen makkelijk kale plekken in het gazon ontstaan; een bevroren grasmat is erg kwetsbaar en zal het snelst beschadigd worden waar de betreding van de grasmat het meest intensief is. Het verwijderen van onkruid en molshopen en ook verticuteren kan voor kale plekken zorgen.

Voor het inzaaien van kale plekken kan je best zorgen dat je eerst het gazon herstelt. Is de grasmat oneffen, dan kan je de oneffenheden wegwerken door het uitstrooien van een dressing van 6 delen grof zand en 4 delen goed verteerde compost, vermengd met organische meststoffen. Strooi het mengsel egaal uit in een dikke laag en verdeel gelijkmatig. Het gazon zal extra voeding krijgen en een betere structuur. Daardoor ontstaat na het inzaaien van de kale plekken een mooie dichte grasmat.

Heroes & Co biedt je een ruim assortiment aan graszaden voor

luxe gazons

sport- en speelgazons

gazons voor industriegronden

Graszaden voor verschillende ondergronden en weidemengsels, en herstelgazon voor het inzaaien van de kale plekken.

Voor meer informatie, neem een kijkje op de website of contacteer Heroes & Co.

Wij helpen je ook graag verder in de winkel.

Recente berichten
Archief
Zoek op label
bottom of page