top of page
BLOG

Heroes & Co's blog 

Strooi kalk na je laatste maaibeurt!


Je gazon goed onderhouden vraagt wat aandacht. Gedurende het hele jaar verzuurt de bodem van je tuin van nature. Een te zure grond zorgt er voor dat planten of het gazon moeilijk voeding kunnen opnemen. Daarnaast zal het bodemleven zich minder goed ontwikkelen en gaat de bodemstructuur achteruit.

Kalk zorgt er voor dat de zuurtegraad terug op peil wordt gebracht.

Door een bodemtest kan je de zuurtegraad van je grond meten. Mosgroei en gele plekken in je gazon vormen een indicatie voor een te hoge zuurtegraad.

Strooi kalk na je laatste maaibeurt.

In deze tijd van het jaar zal het neerslagvocht er voor zorgen dat de kalkkorrels oplossen en zich in de bodem met bodemzuren binden. De zuurtegraad zal terug op peil zijn bij de start van het nieuwe groeiseizoen waardoor mosgroei geen kans krijgt en je in de lente van een mooie grasmat kan genieten.

Bij Heroes & Co vind je een mooi aanbod van bodemverbeteraars. Onze medewerkers staan klaar om je uitgebreid te informeren!

Meer info over korrelkalk.

Recente berichten
Archief
Zoek op label
bottom of page