top of page
BLOG

Heroes & Co's blog 

Onkruid wieden beu? Strooi boomschors!

Na een vochtige periode en de eerste warme dagen begint het onkruid weer welig te groeien. Ben je het beu om steeds onkruid te wieden? Boomschors biedt een mooie oplossing om wieden te vermijden, is goed voor de bodem en laat je tuin er netjes en goed onderhouden uitzien.

Boomschors heeft heel wat voordelen:

  1. Boomschors beschermt de grond tegen uitdroging bij een voldoende dikte (+/- 10cm): het vocht blijft beter vastgehouden en de planten zullen er veel langer fris en groen uitzien.

  2. de boomschors helpt, door het natuurlijke composteringsproces, de structuur van de bodem te verbeteren. De schors gaat langzaam verteren, dus er ontstaat een langdurige voedingsverwerking die een paar jaar kan duren. Verteerde schors is zuivere humus, vergelijkbaar met turf en het bevat dezelfde voordelige eigenschappen. Het verschil tussen boomschors en turf is dat boomschors voedingsstoffen bevat en turf niet.

  3. Boomschors geeft de grond een verhoogde biologische activiteit waardoor de planten beter groeien.

  4. De planten zijn in een veel betere staat, omdat er geen chemische onkruidbestrijding meer nodig is.

  5. U moet veel minder tijd uittrekken om te tuinieren, minder onkruid wieden: boomschors is onkruidwerend door de temperaturen die ontstaan bij de omzetting. Ook in het voorjaar is er een snellere opwarming, wat de planten ten goede komt.

  6. Boomschors is een licht materiaal dat vlot hanteerbaar is en gemakkelijk open te spreiden. Een beetje kalk aanbrengen voor u de boomschors aanlegt voorkomt ook dat de bodem 'zuur' zou worden.

Bij Heroes & Co kan je terecht voor verschillende kwaliteiten boomschors:

Boomschors Sylvester 9/15 of 10/20

Zeer decoratieve naaldhoutschors, afkomstig van de Pinus Sylvestris, uit de Belgische Ardennen, het Groothertogdom Luxemburg of Noord-Frankrijk.

Fijne boomschors 9/15 of 10/20 is zeer efficiënt tegen onkruid, de schors sluit mooi aan tegen de beplanting of onder hagen.

Meer info...

Boomschors Sylvester 20/40

Zeer decoratieve naaldhoutschors, afkomstig van de Pinus Sylvestris, uit de Belgische Ardennen, het Groothertogdom Luxemburg of Noord-Frankrijk. De boomschors heeft een mooie warme bruine kleur, de schors sluit mooi aan tegen de beplanting of onder hagen.

Meer info...

Boomschors Pin Maritime 20/40

Zeer decoratieve boomschors die je kan ​aanbrengen in een laagdikte van 6 à 8 cm. Door de goede kwaliteit is de houdbaarheid langer, ca. 5 jaar.

Ook verkrijgbaar in de maat 15/25.

Meer info...

Je kan boomschors aankopen in bigbags of bulk. Zelf afhalen kan je met een aanhangwagen.

Wij leveren ook aan huis!

Heb je nog vragen? Contacteer ons of kom eens langs in de winkel.

Het Heroes Team staat voor je klaar!

Recente berichten
Archief
Zoek op label
bottom of page