info@heroesnv.be

Tel.  016 62 14 20

Fax. 016 62 14 88

 

Contacteer ons

Privacy Verklaring

HEROES & CO NV

Molenstraat 24

3220 Sint-Pieters-Rode

 

BE0403567906

Openingsuren

ma-vrij    08:00 - 12:00    12:30 - 18:00

za             08:00 - 14:00

 

Betoncentrale

ma-vrij    07:00 - 12:00    12:30 - 15:30

za            07:00 - 11:00

  • White Facebook Icon

©2016 Heroes & Co NV - design Move-On design

Heroes & Co's blog 

Bakken tijdens winterse dagen

 

Zin in bakken tijdens koude winterse dagen? Bij Heroes & Co kan je terecht voor een uitgebreid assortiment aan bloemsoorten.

Met Suprème bloem kan je heerlijke bagels met maanzaad maken (of laat je eigen fantasie werken...)


De bagel is van oorsprong een Oost-Europees product, dat door joodse immigranten in de Verenigde Staten is geïntroduceerd. Het is een broodje met een gat erin en lijkt wat op een donut. Een traditionele bagel ligt echter veel zwaarder op de maag en wordt niet gefrituurd.

 

Hierbij alvast het recept!

 

Wat heb je nodig? 

Deegsamenstelling

 

Bloem Suprème     100%          1.000 g

Water                         53%              530 g

Suiker                          5%                 50 g

Gist                           3,5%                 35 g

Margarine                   2%                 20 g

 


Werkwijze

Kneden: Type spiraal, 4 min traag - 6 min snel

 

Deegtemperatuur: 26°C

 

Rijsschema:      10 min

Verdelen             110 g en opbollen. De originele bagel bestaat uit 3 strengeltjes die in

                             elkaar worden gevlochten.

Bolrijs                 15 min

Strengel rollen   De uiteinden aan elkaar vastmaken. (Of de originele werkwijze

                             aanhouden) De ringen op platen met een doek leggen en in de rijskast.

                             Laten rijzen

Rijstijd                 45 min

 

In de tussentijd een pan water met 5% suiker aan de kook brengen.

Na 45 min. de bagels in het kokende water laten glijden.

Kooktijd per zijde is 45 sec.

Bagels terug op de doek zetten om af te laten koelen.

 

Decoratie

Bestrijken met eidooier en sesam- of maanzaad.

Op een bakplaat zetten en bakken 190°C / 25 min.

 

BON APPETIT!

 

Zin gekregen? Snel naar Heroes & Co, daar vind je nog veel meer bloemsoorten voor de bereiding van heel wat lekkers!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Zoek op label