top of page
BLOG

Heroes & Co's blog 

Geotextiel

Heroes & Co gaat regelmatig op zoek naar nieuwe professionele en kwaliteitsvolle producten die het jou nog makkelijker maken bij je tuinaanleg.

Sinds kort vind je bij Heroes & Co Geotextielen in de rekken zoals

onkruiddoeken Weedtex, de nieuwe Bio-Weedtex en niet-geweven Fibertex.

Hieronder meer info over deze producten!

WEEDTEX, niet-geweven Geotextiel tegen onkruid en erosie

Weedtex geotextiel bestaat uit een mengeling van niet geweven PET & PAC-vezels die met een naaldprocédé werden gevormd. Deze soepele weefsels met uitstekende rek-eigenschappen, vormen sterke matten en zijn heel gemakkelijk te gebruiken.

Weedtex is open voor diffusie en laat water en lucht ongehinderd door.

Op een nieuw talud zal Weedtex onmiddellijk de ondergrond beschermen tegen uitholling en waterafvloeiing om deze laatste te stabiliseren.

Indien het geotextiel niet bedekt wordt zal het, na een periode van 2 tot 5 jaar aangevallen worden door de UV-stralen en progressief verdwijnen.

Meer info...

 

BIO-WEEDTEX, Geotextiel tegen onkruid: 100% ecologisch en 100% biologisch afbreekbaar

BioWeedtex (Biocovers) is een niet-geweven geotextiel, te gebruiken als anti worteldoek, gevormd uit thermisch samengevoegde PLA- vezels. De bioWeedtex is gemakkelijk te gebruiken, soepel en zeer rekbaar. BioWeedtex (Biocovers) laat een vrije doorgang voor water en lucht toe. Donker bruin van kleur integreert BioWeedtex (Biocovers) zich harmonisch in het landschap. Het vermijdt de groei van onkruid en verbetert de groei van uw planten.

Op nieuwe taluds voorkomt het uithollingen, veroorzaakt door het wegvloeien van de fijne deeltjes. BioWeedtex (Biocovers) zal na een periode van minimum 4 jaar beginnen te verdwijnen op een natuurlijke wijze.

Met zijn bruine, donkere kleur en de vochtigheid die behouden wordt onder de BioWeedtex, waarborgt het «tropisch» effect een snellere groei van de aanplanting. Dankzij het duurzame karakter is er geen extra onderhoud te voorzien. Door de UV- stabiliteit is er geen extra bedekking met bijvoorbeeld houtschors nodig.

Voordelen

  • Verdwijnt na enkele jaren

  • Verbeterde slaagkans van uw aanplanting

  • Houdt de vochtigheid in de grond

  • Bio-degradeerbaar

  • Controle van de erosie

  • Minder onderhoud

  • Composteerbaar

Meer info...

 

FIBERTEX, niet-geweven Geotextiel

Fibertex-geotextiel bestaat uit niet geweven polypropyleenvezels die met een naaldprocede werden gevormd.

Deze weefsels, met uitstekende rek-eigenschappen, zijn soepel en gemakkelijk te gebruiken.

Ze zijn open voor diffusie en laten water en lucht ongehinderd door.

De eigenschappen van deze geo-textielen blijven identiek zowel in droge als in vochtige omstandigheden. Het materiaal wordt niet aangevallen door schimmels, kan niet rotten en is zuur- en alkali-bestendig.

Scheiding van de lagen

De Fibertex geotextielen hebben een anti-contaminerende rol. Dankzij hun hoge doorlaatbaarheid, laten ze de doorgang van water toe, terwijl ze het mengen van de verschillende bouwlagen vermijden.

Onder een parking of een oprit stabiliseren de Fibertex geotextielen de grind, voorkomen dat het doordringt in de grond en beperkt het ontstaan van onkruid.

Mechanische bescherming

De Fibertex geotextielen beschermen elk element van de constructie (vb. waterdichtheidmembraan op platte daken, ondergrondse muren, vijverfolies, enz.) tegen doordrukking en perforatie.

Hun rekbaarheid en treksterkte garanderen een maximale bescherming.

Filtratie en drainage

In een drainagetoepassing, filteren de Fibertex geotextielen de fijne deeltjes en laten een vrije doorgang toe voor het water. Op deze manier wordt er progressief voorkomen dat de drainagebuizen, geulen of andere drainage-systemen dichtslibben.

Versterking

De Fibertex geotextielen zorgen voor een lastverdeling tussen de funderingslagen tijdens de constructie van wegen, parkings, terrassen, enz.

Ze verbeteren de draagkracht van berijdbare zones en stabiliseren de fundering, waardoor het optreden van barsten en kloven beperkt wordt.

Meer info...

Nog vragen? Contacteer het Heroes & Co Team, we informeren je graag!

Recente berichten
Archief
Zoek op label
bottom of page