top of page
BLOG

Heroes & Co's blog 

Verbeter je bodem met turf en compost.


Turf en compost zijn goede grondverbeteraars op basis van organische materialen. Beide verbeteren de structuur van de ondergrond. Planten kunnen hierdoor beter wortelen en groeien, de waterhuishouding verbetert en er komt meer lucht en zuurstof in de grond.

Vooral zandgrond is gebaat met turf en compost omdat deze het water snel doorlaat waardoor de planten aan onvoldoende voedingsstoffen en vocht geraken. Turf zal het vocht vasthouden en de compost zal de structuur van de bodem verbeteren.

Turf

Turf is een goede grondverbeteraar die de zuurtegraad van de grond verhoogt en voor meer lucht en zuurstof in de grond zorgt. Turf houdt veel vocht vast waardoor de ondergrond minder snel zal uitdrogen. Gedroogde turf kan je uitstrooien en onder schoffelen.

Turf kan ook bescherming bieden in de winter; met een laagje turf rond struiken en planten bescherm je de wortels tegen de strenge vorst. Dit is vooral belangrijk voor planten die voor het eerst in de tuin werden gezet.

Turf is verkrijgbaar in balen in je Heroes & Co winkel.

Compost

Compost zal de structuur van de grond verbeteren en bemesten. Compost bestaat uit plantenresten die door micro organismen werden afgebroken.

Veel wormen in de tuin? Dan heb je een goede structuur van de grond. Zij zorgen ook voor extra lucht en zuurstof in de grond.

Compost kan je los en in bigbag vinden in je

Heroes & Co winkel.

Waar en wanneer gebruiken?

- Na de winter is het zeker nodig om je tuin extra voeding te geven. Bij het ontluiken in de lente

gebruiken planten, bomen en struiken extra energie, bijvoeding is dan ook nodig bovenop de

energie van de zon, lucht en regenwater. Strooi wat compost, turf en koemest over de grond en verwerk deze met de bovenlaag van de grond.

- Braakliggende tuinen hebben turf en compost nodig om de grond voor te bereiden op

beplanting. Dit vraagt wel om de nodige arbeid. Met een ruim budget kan je dadelijk een

volledige nieuwe bovenlaag creëren met een container tuinaarde.

De bodem testen

Ben je niet zeker of je bodem extra voeding nodig heeft, dan kan je in het voorjaar best de bodem testen door het nemen van een grondmonster. In de handel vind je volledige pakketjes die je kan opsturen naar een laboratorium; eenvoudig in gebruik en niet duur.

 

Terra actif Ecostyle - Product in de kijker

Bij het verbeteren van de bodemstructuur is organische stof van groot belang.

Terra-Actif is in te zetten bij de aanplant van hagen, sierplanten en bomen, bij onderhoud van borders en aanbrengen van een toplaag bij gazons.

Productinformatie

Terra-Actif is een hoogwaardige bodemverbeteraar met micro-organismen bestaande uit compost van loofboomschors, en gecomposteerde naaldhoutschors en kokosvezels. Er is een hoog gehalte organische stof aanwezig, >20 %. De toegevoegde kokosvezels zorgen voor een luchtig en los product. Hierdoor wordt extra zuurstof en vocht vastgehouden in de bodem.

Voordelen

– beperkt uitval tot een minimum

– verbetert de bodemstructuur en daarmee de lucht- en waterhuishouding van de bodem

– voorkomt en heft bodemproblemen op

– geeft een stimulans van optimale groei bij aanplant

Samenstelling

– Compost van loofboomschors – Gecomposteerde naaldhoutschors – Kokosvezels –

Organische stof > 20 %

Verpakking: zakken van 70 liter/28 kg

Meer info

 

Wens je meer informatie? Contacteer jouw Heroes & Co Team, we staan steeds voor je klaar!

Recente berichten
Archief
Zoek op label
bottom of page