top of page

Over ons

HEROES & CO is een dynamisch familiebedrijf dat sinds generaties de activiteiten van haar maalderij uitbreidde met de productie van dierenvoeders, de verkoop van meststoffen, boomschorsen, grondverbeteraars, potgrond en dolomiet.

 

HEROES & CO richt zich voornamelijk tot de particulier en professionele tuinaannemers.

 

HEROES & CO is gelegen aan de rand van de dorpskern van Sint-Pieters-Rode en vormt van daaruit een gemakkelijk bereikbare plaats voor de talrijke graantelers uit de buurt die, met hun tractoren, op een vrij gemakkelijke manier hun geoogste granen kunnen leveren zonder zich op de drukke gewestwegen te moeten begeven in de richting van één of ander bedrijventerrein.

 

Door het behalen van het Kwaliteitslabel GMP, gecontroleerd door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen, is het bedrijf het consumentenvertrouwen absoluut waardig.

 

Steeds meer tuinaannemers hebben hun weg gevonden naar Heroes & Co voor boomschorsen, gazonzaden, dolomiet, ….

Om nog beter met deze groeiende groep klanten samen te werken, werd in de zomer van 2012 een betoncentrale in gebruik genomen.  Deze automatische betoncentrale draait stabilisé, chape en magere beton.

 

Heroes & Co Team - Steeds tot uw dienst!

Banner Heroes.jpg
Peter Robijns.jpg

Peter Robijns, gedelegeerd bestuurder;

Dagelijks beheer, Aankoop, Productie & Kwaliteit.

Heroes & Co - Geschiedenis

Zoals vele maalderijen heeft ook het familiebedrijf HEROES & CO geschiedenis geschreven.

De eerste aanzet tot de huidige maalderij kwam er toen Joannes Theophilus Heroes zich in Sint-Pieters-Rode vestigde.  Nadat zijn windmolen in Kapellen in 1914 afbrandde, kocht hij in 1919 de windmolen van de familie Wuyts waar destijds zijn vader, Florent Heroes, de stiel van molenaar leerde. Deze kocht nadien de molen in Sint-Joris-Winge.  

Omstreeks 1933 geraakt de windmolen van Sint-Pieters-Rode buiten gebruik, door de intrede van de elektriciteit.  

In het begin van W.O.II werd de windmolen verkocht uit angst dat ook deze molen door de bezetter zou worden vernietigd.

De volgende generatie molenaar werd ondertussen ook klaargestoomd voor het vak.  Jean Heroes, geboren in 1914, zette na het overlijden van zijn vader in 1942 de eenmanszaak voort.  Jean had het niet gemakkelijk tijdens de oorlogsjaren. Omwille van “rantsoeneringen” keken de bezetters nauwlettend toe want er mocht alleen met de nodige papieren gemalen worden.  In 1947 kocht Jean zijn eerste vrachtwagen (Fargo) en verkocht zijn paard.

Op 30 maart 1949 werd de zaak omgevormd tot de PVBA Maalderij Heroes.  Intussen was “malen” niet enkel meer de hoofdactiviteit van het bedrijf.  Stilaan werden meer en meer samengestelde dierenvoeders geproduceerd.  Ook meststoffen werden aan het gamma toegevoegd.

In 1968 kwam Marcel Robijns, echtgenoot van dochter Hilda Heroes, in de onderneming.  Samen breidden ze de zaak verder uit: nieuwe graansilo’s en magazijnen werden gebouwd.  Het productgamma voor bloem, meststoffen en dierenvoeders groeide aanzienlijk.

Op 26 october 1988 werd de onderneming omgevormd tot de Naamloze Vennootschap Heroes en Co.

Ondertussen werd een nieuwe generatie klaargestoomd.  Op 31 mei 1991 werd Peter Robijns, zoon van Marcel en Hilda, gedelegeerd bestuurder.  Peter, gefascineerd door vrachtwagens, breidde de activiteiten uit met transport.  Boomschorsen, grondverbeteraars, potgrond en dolomiet werden aan het assortiment toegevoegd.

In 2001 werd geïnvesteerd in een volledig nieuwe graandroger.  Later werd ook een nieuwe productielijn voor dierenvoeders geïnstalleerd.

In 2008 werd het nieuwe kantoorgebouw in gebruik genomen.  Het productiemagazijn werd eveneens gemoderniseerd.

In de zomer van 2012 werd een betoncentrale in gebruik genomen.  Deze automatische betoncentrale draait stabilisé, chape en magere beton.

 

 

 

bottom of page